Educaţie nutriţională

Consumă suficiente grăsimi

Daca ai în mod regulat un consum de grăsimi bune (grăsimi polinesaturate şi mononesaturate) la sub 20% din consumul zilnic caloric, atunci rişti să ai parte de un efect nedorit, prin scăderea nivelului de colesterol bun (HDL). În cazul bărbaţilor, consumul insuficient de grăsimi conduce la scăderea nivelului testosteronului.

Consumă şi carbohidraţi

Carbohidraţii reprezintă principala formă de combustibil pentru organism şi sunt esenţiali pentru menţinerea şi maximizarea dezvoltării musculare şi forţei. Nu contest faptul că o scădere drastică a carbohidraţilor va conduce la o scădere a grăsimii corporale, însă cu siguranţă îşi va pune amprenta şi pe masa ta musculară.

Mananca des

Mănâncă mese mici şi bine structurate din punct de vedere nutriţional pentru a-ţi ţine în priză metabolismul şi a nu da în patimile meselor copioase din cauza orele lungi de nemâncat.

Când să mănânci carbohidraţii?

Pentru maximizarea procesului de scădere a ţesutului adipos, consumă cei mai mulţi carbohidraţi dimineaţa şi pe parcursul zilei. Astfel, organismul va avea timp să utilizeze aceşti carbohidraţi pentru îndeplinirea funcţiilor zilnice şi nu va trebui să se lupte cu ei în timpul somnului.

Variază sursele alimentare

Nu mânca întotdeauna acelaşi lucru, mai încearcă să schimbi surse de nutrienţi, pentru că absorbţia lor să rămână la cote maxime.

Consumă alimente bogate în nutrienţi

Încearcă să nu mănânci alimente dezechilibrate din punct de vedere nutriţional, bucură-te de o plajă de nutrienţi când faci alegerile alimentare. Alege mai degrabă o felie de pâine integrală sau neagră şi niste fructe decât un baton plin de carbohidraţi şi conţinut foarte scăzut în proteine.